Kursbeskrivningar

Här hittar ni lite kortfattad information om vad våra vanligaste kurser brukar innehålla.


VARDAGSLYDNADSKURS

Den här kursen passar dig som vill ha mer samarbete med din hund i vardagen. Den passar dig som gärna gått valpkurs tidigare men även för dig som inte gått någon kurs alls. Vi kommer att jobba med bl.a. kontakt, koppelträning, inkallning, stadga, aktivering. Kursen innehåller teori som vi varvar med praktik.


DE 10 VIKTIGASTE SAKERNA DIN HUND BEHÖVER LÄRA SIG

I denna kurs utgår vi från boken "De 10 viktigaste sakerna din hund behöver lära sig". Ex på det vi kommer att träna på är; kloklippning, inkallning, att få främmande och hundmöten.


KOPPEL OCH FÖLJSAMHETSKURS

Den här kursen riktar sig till vuxna hundar som drar i kopplet. Vi kommer titta på orsaker till att hunden drar i kopplet och hur man ska tänka när vi tränar koppelgående. Teori varvas med praktik där vi kommer göra en mängd olika koppel och följsamhetsövningar.


HUNDMÖTESKURS

Behåll fokus med andra hundar i närheten. Lär dig läsa av din hund och hur du ska hantera olika situationer som kan uppstå i möte med andra hundar.

Vi jobbar alltid med hundarna kopplade och fokus ligger på samarbetet mellan dig och din hund.


AKTIVERINGSKURS

Det här är en rolig kurs där hunden får riktig hjärngympa. Hundar behöver, precis som vi få arbeta med huvudet. Alla hundar oavsett ras och ålder mår bra av mental stimulans. Det är också självförtroendehöjande för hunden att klara av och lösa uppgifter och det stärker banden mellan hund och ägare. På kursen kommer vi bl.a jobba med nosarbete, problemlösningar, kroppskontroll, cirkuskonster. Vi kommer varva teori med praktik och kommer vara både inomhus och utomhus.


AGILITY, grundkurs

Grundkursen är för dig som är nybörjare eller i början av din ”agilitykarriär”. Vi jobbar med inlärning, förståelse och självständighet på alla hinder, både var för sig och i kortare kombinationer. I kursen ingår även start-träning och handling. Övningarna är upplagda så att de passar alla från rena nybörjar-ekipage till de som snart är tävlingklara.


AGILITY, fortsättning

Fortsättningskursen är för dig som kommit en bit på vägen. Din hund ska ha hindersug och kunna de flesta hindren självständigt. Den ska också ha förståelse för grundläggande handling och kunna ta sig igenom längre hinderkombinationer med både framför- och bakombyten.


INKALLNING & NOSARBETE

En kurs där vi lägger en bra grund för en trygg och säker inkallning. Vi jobbar mycket med lek och smaskiga belöningar för att öka hundens motivation att vilja komma till oss. Vi varierar olika inkallningsövningar och svårigheter/störningar. I denna kurs får ni även prova på olika typer av nosarbete tex spår, specialsök och uppletande.


KLICKERKURS, nybörjare

Hur funkar det, varför funkar det och när funkar det?

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på det här med klicker. Kursen passar alla hundar, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Enda "kravet" är att du vill jobba med din hund hemma, mellan kursgångerna.


KLICKERKURS, fortsättning

Har du erfarenhet av klicker och vill lära dig mer, eller om du "fastnat" och behöver nya infallsvinklar är detta kursen för dig. All träning sker individuellt och på den nivå ekipaget befinner sig på.


APPORTERING, grundkurs

Att träna jaktapportering med sin fågelhund är något av det roligaste som finns! I denna kurs kommer vi att utgå från boken "Apportering till vardags och fest" och all inlärning är positiv och lekfull!

Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå kursen, men vi rekommenderar dig att läsa boken helt eller delvis innan.


Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever och spaniel. Även stående fågelhundar är välkomna. Observera att vi inte kommer att jobba med söket eller uppflog under kursen.

Under kursen får du ta del av vårt träningstänk. Med klickertänket i ryggen tränar vi våra hundar på ett lustfyllt och roligt sätt. För att lära våra hundar de färdiga momenten så måste vi börja i mindre skala och lära in varje delmoment för sig och sedan kedja ihop momenten, detta kallar vi grundfärdigheter.

Kursen inkluderar följande moment:

Avlämningar, stadga, jaktfot, stoppsignal, närsök, dirigering

Under kursens gång kommer vi att arbeta med grundfärdigheterna för dessa moment och vi kommer även att arbeta med störningar - ett sätt att kvalitetsäkra momenten och få engagerade och säkra hundar.


APPORTERING, fortsättningskurs

En kurs för dig som kommit en bit i din jaktträning.

Vi kommer att fortsätta att utveckla grunderna i apporteringsarbetet. Alla övningar görs individuellt beroende på hur långt du har kommit i din träning. Ni kommer få delta i ett träningsprov, där vi sätter ihop flera moment.

All träning sker på ett positivt och lekfullt sätt! Spaniels och stående fågelhundar är givetvis välkomna, men observera att vi inte kommer att jobba med söket eller uppflog.


NOSEWORK, nybörjare

I NW ska hunden lära sig urskilja en doft (för nybörjare är det eukalyptus) och hitta den i olika miljöer. De fyra olika söken som ingår är behållarsök, rumssök, fordonssök och utomhussök. På nybörjarkursen lär vi hunden "eukalyptus" och provar på att söka i olika miljöer. All träning sker individuellt och svårighetsgraden ökas allt eftersom hunden utvecklas.